Produktion och formgivning av böcker

Böcker med personlighet

Med stort engagemang och ett hjärta som klappar för den tryckta boken – ger nomineringar till Svenska Publishingpriset

I min roll som Art Director har jag genom åren fått möjligheten att lära känna många spännande människor i mina uppdrag. Det är något särskilt med att få sätta form på någons berättelse och hjälpa till att ge liv till innehållet med ett tilltalande omslag. Böcker och bokformgivning ligger mig väldigt varmt om hjärtat.

Och lite extra stolt är jag förstås över den bok jag formgivit åt Sonia Elvstål, nominerades till Svenska Publishingpriset 2017 i kategorin Reportage och berättelser. Och 2019 var det dags igen för nominering – i kategorin Handböcker och läromedel med boken Du också? – Utmattningssyndrom skriven av Marlene Gustavsson.

Ett bokuppdrag kan sträcka sig från att bara göra omslaget, till att ta hand om hela produktionen, från idé till original, tryck och färdig bok. Om du har en berättelse och drömmer om att ge ut den som bok hjälper jag dig gärna att göra den till verklighet!

Uppdrag

Idé, layout och grafisk formgivning av böcker

Kunder i urval

"Efterklok på förhand – en handbok om krisberedskap” av Malin Burman

"När benet kapades började mitt liv” av Sonia Elvstål

”Du också? – utmattningssyndrom” av Marlene Gustafsson 

Referensutlåtande

"Jag anlitade Märit som min bokdesigner. Hon levererade mer än jag kunnat drömma om. När jag lämnade mitt manus så förstod jag aldrig riktigt att det skulle bli en bok. Idag när jag fått se det färdiga resultatet så är jag mäkta imponerad hur hon förvandlat manuset till en riktig drömbok. Märit går verkligen in i sina projekt helhjärtat och följer och stöttar med hela sitt hjärta och med sin själ från start till slut och längre!

Hennes engagemang har gjort att jag fortsatt anlita Märit till fler projekt, reklammaterial samt även rekomenderat henne till fler i mitt nätverk. Om ni bokar Märit som inredare eller designer så kommer ni aldrig att behöva ångra er! Hon är och förblir i alla fall mitt förstahandsval."

Sonia Elvstål, boken "När benet kapades började mitt liv” 

Efterklok på förhand, en handbok om krisberedskap
"Efterklok på förhand" 
Malin Burman

Handboken för dig som ska börja arbeta med krisberedskap i ditt företag, eller för dig som vill ha fördjupade kunskaper i ämnet.

”Du också? – utmattningssyndrom”
Marlene Gustafsson 

En samling av teoretisk och praktisk kunskap från många samtal med människor som är sjuka i stress och psykisk ohälsa.

"När benet kapades började mitt liv"
Sonia Elvstål

Sonia Elvstål berättar om hur hennes liv har förändrats efter olyckan och amputationen och hur du kan hitta livsglädje och nya perspektiv på din vardag. 

"Hur kom jag till?"
Märit Jonsson

Märits egna bok om metoden IVF och äggdonation ger en annorlunda hur-kom-jag-till-berättelse. Det är viktigt att kunna berätta om dessa fantastiska möjligheter i enkla ord för sitt barn.

Vill du veta mer?