Grafisk formgivning av bok

Grafisk form till stark bok

Design med humor och allvar till föreläsaren Sonia Elvstål

Med formgivingsuppdraget av boken "När benet kapades förändrades mitt liv" har jag haft äran att lära känna den djupt inspirerande och häftiga Sonia Elvstål. Efter en motorcykelolycka har Sonia bara ett ben, men hon sitter aldrig still. Sonia är föreläsaren med målet att inspirera och hjälpa sin åhörare att se nya vägar, att ge insikter och ge energi till både privatlivet och företagandet.

Mitt uppdrag bestod av att förvandla Sonias textunderlag och starka personlighet till bokform – design, layout, bildadministration, redigering och idéskiss till omslaget, som duktiga Anna Wilhelmsson sedan plåtade i studio. Vidare också montage- och originalarbete fram till tryck och färdig bok. 

Boken nominerades till Svenska Publishingpriset 2017 i kategorin Reportage och berättelser i samarbete Camilla Olsson och Lise-Lotte Jonsson på Jengel förlag.

Uppdrag

Idé, layout, grafisk formgivning, typografering, bildhantering samt originalmontage fram till tryck av bok

Kund

Sonia Elvstål, Jämtlandsk Inspiration

Beställ boken

Boken beställer du från Sonia Elvståls webbsida eller antingen via din lokala bokhandel, (uppge ISBN-978 91 87309 68 7 vid beställning.

Referensutlåtande

"Jag anlitade Märit som min bokdesigner. Hon levererade mer än jag kunnat drömma om. När jag lämnade mitt manus så förstod jag aldrig riktigt att det skulle bli en bok. Idag när jag fått se det färdiga resultatet så är jag mäkta imponerad hur hon förvandlat manuset till en riktig drömbok. Märit går verkligen in i sina projekt helhjärtat och följer och stöttar med hela sitt hjärta och med sin själ från start till slut och längre!

Hennes engagemang har gjort att jag fortsatt anlita Märit till fler projekt, reklammaterial samt även rekomenderat henne till fler i mitt nätverk. Om ni bokar Märit som inredare eller designer så kommer ni aldrig att behöva ångra er! Hon är och förblir i alla fall mitt förstahandsval."

Sonia Elvstål

Vill du veta mer?