Inredning av restuarang, foajé och toaletter – Folkets Hus i Östersund

Natur­material och patina

Ett väl genomarbetat möbelkoncept ger en restaurang det där lilla extra som får besökaren att vilja sitta kvar länge.

Patinerat återvunnet trä, läder och orientaliska mattor i ull skapar den rätta stämningen tillsammans med riktigt fräscha toaletter

När Folkets Hus i Östersund – konferensanläggning med danser och rikt utbud på nöjesscenen behövde hjälp med att fräscha upp den gamla bedagade matsalen med caféteria – kontaktade de Märit Jonsson Design. Rumslogistiken var viktig att lösa – att dämpa slamret av porslin och bestick och att skapa en permanent restaurangmiljö, inte ett kombinerat konferensrum. Jag fick gå all in i formgivningen av en trivsam restaurang, där gästen trivs och vill stanna lite längre under en god måltid.

Uppdraget började med grundlig research, idéskisser, moodboards, projektledning, byggmöten och löpande kontakter med hantverkare. Därefter gjordes inköp av möbler och inredningsdetaljer samt montering av stolar och bord, inramning av tavlor samt finna de rätta loppis­fynden. I lokalen lades textila golv och generösa orientaliska mattor för en varmare känsla och avsevärt bättre akustik. Övriga ytor målades från golv till tak och även serveringsköket fick sig en uppfrächning.

Nu är rummet möblerat med olika typer av sittning, ombonad och med hemtrevliga material i patinerat återvunnet trä, läder, mattor i ull, detaljer i järn och med cool belysning som pricken över i. Nu finns den efterlängtade känslan där!

Uppdrag

Inredningskonsultation med research, idéer, skisser, moodboards, projektledning, löpande byggmöten och kontakter, inköp och styling

Kund

Folkets Hus Restaurang med konferenscafé

Plats

Östersund

Referens­utlåtande

"Vi har under flera år jobbat med Märit Jonsson Design med allt från inredning till varumärket. Vi är mycket nöjda med allt som levererats."

Martin Sahlberg

Vill du veta mer?